26 Eylül 2015 Cumartesi

Youtube ile Para Kazanmak

 Amerika'da çok meşhur olan bir yöntemdir.Youtube'rların videoları üzerinden para kazanması.Ülkemizde ise yeni yeni keşfedilen ve insanların rağbet ettiği bir alan oldu.Yapmanız gereken ise basit! Kaliteli bir kamera,kaliteli bir ses kayıt cihazı birde eğer bu işi gerçekten profesyonel olarak yapmak istiyorsanız ışıklandırma sistemleri.Konununuzu seçtikten sonra ise gerisi basit! Sabırlı çalışmalarınız sonucunda beklediğiniz hiti alabilirseniz.Youtube yani Google size para ödemeye başlar.Peki profesyonel bir Youtube'r olmak için detaylı olarak neler yapabiliriz
  1. İlk öncelikle videolarınız özgün olmalıdır!Yani hiç kimse size o video üzerinde hak iddia edemeyecek! Çünkü böyle olduğu zaman Youtube hem videolarınızı kaldırır hem de sizi kara listeye alır.Böylelikle Youtube'dan geliriniz kesilir.
  2. Google hesaplarında size otomatik olarak zaten Youtube kanalı açma hakkıda verilir.Böylelikle ilgilendiğiniz konuyla ilgili hazırladığınız videolar bir bütün olarak kanalınızda durur ve insanların sizin kanalınızı takip ederek diğer videolarınıza göz atmasına sebep olur.Böylelikle video başına wiev sayısı artar ve google tarafından ödeme alma olasılığınız artar.
  3. Videolarınıza giriş müziğiniz ve ya kendinize has bir özelliğiniz olsun.Mesela Bugs Bunnny'in yaptığı gibi 'Naber canım?' Bu Bugs Bunny'in diğerlerini selamla şeklidir ve kendine has bir özelliğidir.Bu sizi diğer Youtube'rlardan hemen ayırır.
  4. Seçtiğiniz konu ne olursa olsun sıkılmayacağınız bir konu olsun!Bu hobiniz olabilir ve ya işinizle ilgili detaylar olabilir.Mesela bir Starbucks çalışanıysanız değişik kahve çeşitlerini yaparken kameraya çekip videonuzu Youtuba koyarak insaların veya diğer baristaların izlemesini sağlayabilirsiniz.Bununla birlikte kahve üzerinde şekiller yaparak insanların ilgisini çekebilirsiniz.Hobilerinizde önemlidir.Mesela araba modifiyesine meraklı biriyseniz,arabasını modifiye etmiş insanlarla sohbet edip,arabalarını insanlara tanıtan videolar hazırlayabilirsiniz. Bu konuların seçimi tamamen size kalmış,devam etmeside yine sizin elinizde olan birşeydir.Ancak seçtiğiniz konudan sıkılmamanız önemli!
  5. Yaptığınız videolar belli bir süre izlenmeyebilir.Ancak istediğiniz hiti alamadığınız zaman sıkılıp bu iş olmadı diye bırakmayın devam edin.Bu işlerde önemli olan sürekliliktir.
Youtuberlar Ne Kadar Kazanıyor ve Çok Kazanan Youtuberlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder